UVOD- Franjo Bobinac

bobinac

 

Petindvajset let delovanja nekega športnega kolektiva je (ne glede na to, ali gre za vrhunski ali rekreativni šport) lahko kratka ali dolga doba. Kratka v primerjavi s tistimi, ki imajo tradicijo, dolgo precej več desetletij, dolga glede na tiste, ki so šele dobro stopili na športno področje. Toda ne glede na to, v katero skupino uvrstimo ženski rokometni klub Krim, je nekaj povsem jasno – da je ekipa z Galjevice eden zaščitnih znakov slovenskega rokometa in športa nasploh.

 

Krim se lahko s ponosom ozre v svojo kratko, vendar z uspehi zelo bogato zgodovino. Ne samo zaradi številnih lovorik na domačem prizorišču, ne samo zaradi tega, ker je poleg Celja Pivovarne Laško edini slovenski klub, ki se lahko pohvali z naslovom prvaka Evrope… Dejstvo je, da je Galjevica kljub zelo majhni dvorani z velikimi črkami zapisana na rokometnem zemljevidu Evrope in sveta. Krimov dres so v preteklosti nosile, ga nosijo in ga še bodo vrhunske domače in tuje igralke, nekatere med njimi so v dresu tega kluba celo postale dvakratne rokometne kraljice Evrope (v letih 2001 in 2003). Prav vsaka med številnimi igralkami v četrt stoletni zgodovini – med letoma 1984 in 2009 – je pustila svoj pečat in vsaka je na svoj način prispevala kamenček, dva ali več v mozaik velikih uspehov.

 

»Tigrice« – to je vzdevek igralk najuspešnejšega ženskega športnega kolektiva v zgodovini dežele na sončni strani Alp. Prepričan sem, da rokometni klub Krim še zdaleč ni rekel zadnje besede ter, da bodo igralke na igrišču in ob njem tudi v prihodnje upravičile svoj vzdevek. In verjamem, da potem tudi športni uspeh ne bo izostal. Še posebno, ker so že doslej večkrat dokazale, da poznajo pravi recept za uspeh in da imajo zmagovalno miselnost. Zato naj ob jubileju, 25-letnici delovanja kluba, zapišem samo še tole: iskrene čestitke in še na mnoga leta, Krim!

 

Franjo Bobinac
predsednik Rokometne zveze Slovenije