Krimovke še do 22. pokalne lovorike!

V nedeljsko finale pokala Slovenije so se po drugi polfinalni tekmi uvrstile rokometašice Žalca, ki so slavile proti Kopru (32:27). Tekma za tretje mesto se je z rezultatom 21:30 končala v korist Kopra.

Krimovke so tudi v finalu pokazale, da jim na tokratnem zaključku pokala nobena ekipa ne more do živega. Povedle so že v prvih minutah in prednost počasi zviševale vse do konca tekme, ki so jo dobile z rezultatom 37:24.
Zmaga v finalu pokalnega tekmovanja pomeni tudi konec letošnje tekmovalne sezone, ki so jo Krimovke kronale s tremi domačimi lovorikami in uvrstitvijo v drugi del Lige prvakinj, s katero so postale edina slovenska ekipa z napredovanjem v drugi krog najmočnejšega evropskega tekmovanja.

K zmagi na finalu sta največji strelski delež prispevali Alja Koren s 14 zadetki in Tamara Mavsar s sedmimi. Lara Hrnčič je dosegla štiri zadetke. Mirjeta Bajramoska, Elizabeth Omoregie in Alja Jankovič so dosegle po tri zadetke, svojega pa je prispevala tudi Liliya Artsiukhovich.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK ZELENE DOLINE ŽALEC 37:24 (16:12)
Š
D Kočevje, 200. Sodnika: Kavalar, Teršek

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 1, Jurič, Lukovič, Čečkova, Mavsar 7, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 3, Zulič, Koren 15, Jankovič 4, Gregorc, Barič, Potisek.
RK Zelene Doline Žalec: Potočnik, Danijel, Majcen 1, Čede, Tratnik, Sutaj 5, Turnšek 5, Okleščen, Košir, Feldin, Pirc 4, Kompan 4, Korotaj 5, Košir, Pandžič, Strnad.

Sedemmetrovke: Krim 7 (6), Žalec 5 (4)
Izključitve: Krim 4 minute, Žalec 2 minuti

Za najboljšo igralko zaključnega turnirja je bila izbrana Tamara Mavsar, najboljša vratarka je postala Miša Marinček. Čestitke Krimovkam in tudi vsem ostalim ekipam, ki ste sodelovale na zaključnem turnirju.

Response code is 404