Jelena Grubišić odhaja v Györ

27-letna hrvaška reprezentantka je v slovenskem državnem prvenstvu zaigrala na 50. tekmah, v Krimovem dresu pa je debitirala 24. oktobra 2009, na gostovanju pri francoskem Metzu. Naša dekleta so na tisti tekmi sicer slavila z rezultatom 30:37.

V klub jo je kot mlado in perspektivno vratarko pripeljala takratna in zdajšnja trenerka Marta Bon. Zavedamo se, kako velika priložnost se ji je ponudila, zato smo se sporazumno razšli. Jelena je navduševala z izvrstnimi obrambami, predvsem pa z odnosom do dela in kluba.

Gruba je dejala, da se je za prestop odločila, ker “je to, da me v svoje vrste povabi klub, ki je dvakratni evropski prvak zame velika čast in izziv. Upam, da bo to nov korak višje v moji karieri.” Glede spominov iz zadnjih petih sezon pravi, da se je zgodilo veliko, “najbolj bom pogrešala moje prijatelje, ki se bodo prepoznali sami. Še posebej tu mislim na Sergejo Stefanišin, s katero sem preživela največ časa. Ne morem izpostaviti posamezne tekme ali dogodka, v spominu pa mi bodo ostali prijatelji in čas, ki smo ga preživeli skupaj.” V novi sredini ji želimo vse dobro!